VIDEOPREMIERE på live-session med Ring Them Bells og Kira Skov

”Ny udgave af singlen om stormen på Capitol Hill er nøgen, nedtonet og ikke mindst nødvendig”  

Fotograf: PRESSEFOTO

Et år efter stormen på Capitol Hill udgiver det danske støjrock band Ring Them Bells singlen ’Capitol Hill’, der afspejler kaosset, da den amerikanske kongres blev invaderet af voldelige demonstranter.

Singlen er allerede ude digitalt i en fuld band version, men nu udsender Ring Them Bells og Kira Skov deres aktuelle duet ’Capitol Hill’ i en afdæmpet, intim live session. Filmet i Subversive Studios i Københavns nordvest-kvarter – med et enkelt setup med to guitarer, en bas og to vokaler – giver videoen et nedtonet og nøgent indtryk af den storladne ballade.

Tanken med video-sessionen har været at skrælle flere lag af bandets store støjende og massive lyd – for at lade sangen komme mere frem i al sin skrøbelighed – uden trommer og uden ekstra spor, men bare med den atmosfære, som er til stede lige i dét øjeblik sangen spilles live. Emnet for sangen er voldsomt, og det forekommer næsten endnu stærkere, når det bliver leveret så overraskende smukt og afdæmpet i sit udtryk.

Kira Skov er efterhånden en seriøs kandidat som uofficiel danmarksmestre i duetter. Det beviset hun senest på sidste års minderige “Spirit Tree” album med gæster som f.eks. Bonnie Prince Billy, Bill Callahan, Mark Lanegan, Mette Lindberg, Steen Jørgensen, John Parish, Jenny Wilson – og før det har hun også indspillet med f.eks. Lars H.U.G, Howe Gelb, og Mellemblond.

Kira Skov med M. Rexen – Foto: Maria Fremming

Nu er turen kommet til Ring Them Bells med Johannes Nijdam i front. Den duet behøver bestemt ikke være en engangsforestilling. De klæder i den grad hinanden – både stemme og stemningsmæssigt. To markante og dragende stemmer, der begge rummer gløder og ild, vågeblus og vildskab, dagligdagen og dramaet.   

Ring Them Bells har tre album bag sig. Det seneste ”Things That Come Slow” fra 2020. Det gav vi her på siden 5 ud af 6 mulige ’Side 33 skiver’. Siden er der udsendt tre singler, hvoraf ”The Fall” har bredt sig til internationale radiostationer og kom i højeste rotation på DR P6 Beat.

Med ’Capitol Hill’ vover bandet sig nu ud i et nyt territorium, der både er udtalt politisk og bevægende intimt. Med linjer som:

”There are clowns and devils up on Capitol Hill / In every country the guards are falling, the men are few”

…fremmaner sangen en kulturel og politisk virkelighed i opløsning. Den virkelighed kalder naturligvis på et soundtrack. Første del får du her i vores VIDEOPREMIERE:

  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.