VILD MED MUSIKVIDEO – SIDE 4

”SIDSTE UDKALD - live-version af ‘Bliv Ved Forstanden’ fra EP’en HYG"

Fotograf: PRESSEFOTO

I august sidste år udgav Mols-orkestret SIDSTE UDKALD debutalbummet ‘Midt I Ingenting’.

Et album som vi her på siden også fandt masser af kvalitet i, og i vores anmeldelse konkluderede vi;

”Snorre Ralund har fået sat ord og musik på en omvæltende tid – og det kan han bestemt være mere end tilfreds med. Dansk roots musik har fået en ny original stemme – og en sangskriver – der med garanti gemmer flere – og forhåbentligt endnu bedre sange – plukket ud af det liv, der heldigvis igen er noget lys over”.

Snorre Ralund er sangeren og sangskriveren er manden bag sekstetten SIDSTE UDKALD, der opstod ved lidt af et tilfælde tilbage i 2019, hvor Snorre sammen med en håndfuld andre musikalske tilflyttere til Mols blev enige om at ’gå til band’ sammen.

Det er der altså allerede kommet meget godt ud af. Bandet forener stilsikkert dansk sangskrivning og amerikanske genrer som country, blues og folk i en lyd, som de selv omtaler som ‘Mols Roots’. Nu er de allerede ude med en opfølgende EP, med den med sikkerhed lidt dobbelttydige titel ”HYG”.

På ‘HYG’ retter SIDSTE UDKALD igen fokus på det moderne livs brister, bobler, mål og mangler med både personlige og politiske opsange. Det overordnede tema “der-er-noget-galt-selvom-du-helst-ikke-vil-se-det” leveres i en varm og behagelig kulisse af velspillet vellyd, tilført tekster, der ligesom på debutalbummet har både bid og humor. Og vi kender det vel alle så godt – lige bagved satiren og  ’den dejlige danske hygge’, så ligger alvoren gemt, men er sjældent glemt.

Snorre Ralund træder på ”HYG” virkelig i karakter som en sanger, der sagtens burde kunne indtage rollen, som en ny generations stemme, der kan udfylde det store gabende tomrum imellem Allan Olsen og Povl Dissing.  

Seks numre, der nok er SIDSTE UDKALD, men også bør være naturligt førstevalg for lyttere, der sætter pris på bæredygtigt rodfyldt musik, som i tekst og toner, afspejler at hygge også rimer på skygge.

Fra at ’gå til spil’ er SIDSTE UDKALD nået og gået til at ’sætte noget på spil’ – og ikke mindst være det ’alarmopkald’ til den danske musikscene, og dens lyttere, som ikke må blive overhørt. Ikke kun for SIDSTE UDKALDs skyld, men mest af alt for vores egen! Jeg vil nemlig påstå, at de er godt for det, der er oppe i vores hoveder!  

F.eks. sat lidt på spidsen i den aktuelle ‘Bliv Ved Forstanden’, som er udsendt på video i en LIVE session. “Du har ret, jeg er egoist, jeg kommer først, du kommer sidst”, lyder en af de rammende linjer fra sangen.

“Bliv ved forstanden er en rigtig lidelsessang. Den handler om at kæmpe hårdt og tabe, om mismod og skænderier. Det er ikke en rar sang. Men sådan er livet jo også nogle gange. Og nå ja, så skulle resten af Sidste Udkalds sange forhåbentligt minde om, at nederlaget ikke er definitivt hvis man bare kæmper videre.”

– Snorre Ralund

SIDSTE UDKALD er udover Snorre Ralund: Vokal, Guitar, Jens Moss Thorsen: Guitar, Dobro, Lapsteel, Nicolai Pape Mortensen: Guitar, Nikolaj Engrob: Klaver, Keys, Thomas Hagge: Kontrabas, Simon Knoblauch: Cajon, Percussion

Albummet er udkommet digitalt via Mossy Productions d. 6. maj 2022.

Debutalbummet ”Midt i ingenting” er udgivet på vinyl.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.