Ånden fra Pretty Maids lever i bedste velgående derude!

”Rock’n Roll Will never die – og det er der masser af aktuelle LIVE eksempler på”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Oktober var rig på gode nyheder på Pretty Maids fronten. Desværre blev det ved nogle af de events, der blev afholdt i den forbindelse , dog også slået fast, at der stadig ingen aktuelle LIVE planer er for bandet. Det som følge af at forsanger Ronnie Atkins alvorlige kræftforløb ikke gør det muligt i skrivende stund. Men håbet lever og døren står på klem for at miraklernes tid ikke er forbi endnu.

Samtidig ruller rocken stadig derude. For anset hvad, så har intet ændret sig på den front – ROCK’N ROLL WILL NEVER DIE! På fredag den 12. november udgiver Electric Guitars med Søren Andersen og Mika Vandborg i front f.eks. deres fjerde studiealbum ”Freewheeler”.

Albummet ledsages naturligvis af en ”Freewheeler” albumturne – og den lagde rent faktisk allerede fra land i sidste uge med start så det skønne spillested Stars i Vordingborg. I denne uge spiller de så på Vershuset i Næstved, på Kulisselageret i Horsens, og hos Kosmorama i Bramming – og herefter fortsætter turen med hele 14 stop – afsluttende på selve LILLE JULEAFTEN , hvor de Posten i Odense jo nok også vil slå fast at “All I Want For Christmas Is A Electric Guitar”.   

Samme dag som ”Freewheeler” udkommer også debutalbummet ”And Yet It Moves” fra danske Timechild. En band, der nok lyder til at være født under en dyb lilla himmel, men som også lyder til at vide hvordan den hårdere rock skal få lidt frisk luft og nye lunger anno 2021.

Også de kan opleves på landevejen i den kommende tid. Fredag den 12. november er support til det sprudlende varme svenske hovednavn THUNDERMOTHER, der også kommer på COPENHELL næste år, men her giver den fuld spade på Karosserifabrikken i Helsingør, der meget forventeligt kan melde UDSOLGT til dette veltimede tordendrøn af en koncert. Den 26. november afholder de så deres release koncert for albummet på STENGADE 30 i København, og den 10. december kan man finde dem i Odense på spillestedet Kansas City.

Men for at vende tilbage til Pretty Maids – så er der her også et par nedslag i den kommende tid, der bør kunne få rockhjerter til fortsat at banke.

PRETTY MAIDS-bassist Rene Shades giver nemlig næste år koncerter i Viften i Rødovre den 5. februar og på Karosserifabrikken den 11. februar. Her kan det ventes at han blandt andet vil give nogle numre fra hans velsmurte solo debut ”TEENAGE HEART ATTACKS & ROCK N ROLL HEAVEN”, der udkom i 2019 – og stilmæssigt inviterede country musikken ind i hans rock univers. Selv beskriver han albummet som en blanding af Keith Urban og Brad Paisley, der møder Bruce Springsteen og Foo Fighters.

Stilmæssigt måske ikke så langt fra Mike Tramp & Band of Brothers, som man heldigvis ikke behøver vente til 2022 for at se. Det kan lade sig gøre tre steder i den kommende tid – 19.11 på Karosserifabrikken, dagen efter på Vershuset i Næstved, og den 4. december på Tante Olga i Randers. Udover disse koncerter spiller Mike Tramp i den kommende tid også diverse koncerter som duo.

Vil du helt tæt på lyden af Pretty Maids skal du se at få købt billet til SHAKRA, der for først gang gæster Danmark, når de den 27. januar 2022 indtager Karosserifabrikken i Helsingør. Det lyder som lidt af en scoop, at det nye visionære rock spillested har gjort der.

Bandet fra Schweiz har efterhånden eksisteret i 25 år – og har primært nydt stor popularitet inden for egne grænser og i de nærliggende lande, men de har også i flere omgange bevist deres åbenlyse kvaliteter på Sweden Rock.

De har i år udsendt albummet ”Mad World” – der i den grad emmer af et band, der ligesom Pretty Maids i 2010 gjorde med albummet ”Pandemonium” virkelig her beviser og understreger at de er her endnu, og at de har meget mere at byde ind med. SHAKRA er melodisk hard rock på UHØRT højt internationalt niveau – og kan vel bedst beskrives som det noget nær perfekte mix af Scorpions og Pretty Maids – og så gør det da heller ikke noget at de sniger en snert Rammstein inspiration sig ind i et nummer som ”Too much is not enough”.  

Men er du mere end rocksulten for sjov i indeværende år, så skal du da også lige have sidste nedslag i denne omgang – for også canadiske The Damn Truth gæster Danmark for første gang med den karismatiske Lee-La Baum i front.

De har i år udsendt deres tredje album ”Now Or Nowhere”, der har haft flere prominente producere omkring – blandt andre selveste Bob Rock (Metallica, Aerosmith m.fl.), og nu drager de på en Europæiske turné , som også rammer Danmark og spillestedet BETA på Amager den 8. december og dagen efter Karosserifabrikken – her med danske SUPERLOADER​ som opvarmning. Et band der i 2020 udgav singlen “Restless Soul”, der i den grad stadig rocker ved noget, og måske endda nok engang rykker ved myten om at dansk rock kun er D-A-D​.

Lee-La Baum har noget besnærende fandenivoldsk Janis Joplin over sig i sit udtryk, og ellers kan The Damn Truth vel bedst beskrives som en en omgang ’clean and crispy’ omgang regulær hard-rock med hippie vibrationer og lidt Slash-sound i sit guitarfyldt univers.

De har som support band været på tur med bands som ZZ Top, The Sheepdogs, Styx og Rival Sons og har således taget den hårde og lange vej til selv nu at stå som headliner. Deres nye album er dog et effektivt svar på, at de lige præcis har det der skal til for selv at tage overskrifterne fremover!

“I realize that people see us as a hard-rock band, and we are, but we’re also, deep-down, rock ‘n’ roll hippies. All those things about being self-reliant, and community, and peace, and love – well, that’s us. That’s who we are.”

-Lee-La Baum

Så lad os da i god rock og orden slutte af med at ønske’peace, love og masser af rul’ til alle i de kommende måneder. Som skrevet står er der rent faktisk en masse levende muligheder at kaste sig ud i med åbent sind.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.