Cph Americana åbner for salg af dagsbilletter

”Endelig spilleplan er klar og er fuld af håb om stjerneskud”

Fotograf: PRESSEFOTO

Spillestedet VEGA i København lægger med et par års forsinkelse sine smukke lydhøre lokaler til den første udgave af Cph Americana. Fire dages indendørs festival, der som navnet måske svagt antyder, præsenterer sig som en ganske seriøs miniudgave af f.eks. Nashvillles’ berømmede AmericanaFest, der er et sandt slaraffenland for folk med hang til country, roots og hvad der ellers dufter i den retning.

For den nysgerrige er der masser af komme efter også hos Cph Americana, også selvom det ikke er lykkedes at lande et regulært hovednavn. Pladsen var tiltænkt Lucinda Williams, men det lod sig ikke gøre at flytte hende fra 2020 til 2022 programmet for Cph Americana.

Alligevel må man så sandelig alligevel kippe med både cap og country hat over den fristende bredside af musikalske godbidder, som arrangørerne har fået sat sammen til dagene 09.-12. juni på scenerne i Ideal Bar, Lille Vega og Store Vega.

Man har hidtil ikke kunne købe dagsbilletter til alle koncerter de enkelte dage, men på grund af stor efterspørgsel efter denne billettype og nok tilsvarende for lille et salg af partout billetter har arrangørerne nu lyttet, og sat enkeldagsbilletter til salg til alle dage.

Lad os håbe det sikrer fyldte sale, for programmet rummer så meget kvalitet og talent, der fortjener masser at respons og applaus.

Stjerneskud og sublime sangskrivere

At tænke sig f.eks. at kunne få mulighed for at se så stor en aktuel ’Rising Star’ som Adia Victoria, hvis seneste album er produceret af selveste T. Bone Burnett og gæstes af Jason Isbell og Margo Price på den lille scene i Ideal Bar er alligevel ret vildt.

På samme scene kommer også så stærke navne som Mipso og Aoife O’Donovan (I’m With Her, Crooked Still). Det da lidt stort!

Det er det altså også at kunne opleve Nashville’s måske varmeste navn lige nu – Morgan Wade i Lille Vega. Før hypen for alvor tog fart beskrev vi her på siden, hvorfor hun er ekstraordinær interessant. Klik her for at læse den artikel.

Men alt drejer sig jo ikke om at nå stjernerne. Der heldigvis mange af de bedste sangere, musikere og sangskrivere, der kan skinne konstant fra et mere jordnært niveau.  

Det gælder ikke mindst tre af festivalens mest interessante artister Caroline Spence, Shannon McNally og Hiss Golden Messenger. De leverer alle den slags sange, der er historie nok i sig selv. Hiss Golden Messenger gør det i Store Vega, de andre i Lille Vega.   

Der er således lagt op til at mange af årets forventeligt største oplevelser bliver at hente på de små scener – ikke mindst forbi også navne som Shovels & Rope, Arlo McKinley og War & Treaty indtager Lille Vega.

Men når det er sagt så bør der naturligvis også være noget godt i vente i Store Vega, og det ikke mindst takket være et par mere end solide navne hentet lige fra den anden side af Øresundsbroen. To artister, der pudsigt nok måske fremstår som de måske mest autentiske og originale af alle på årets festival, men deres nærende skud i det man vel med rette kan beskrive som ‘nordicana’ genren.

Daniel Norgren har flere gange på Tønder Festival givet minderige oplevelse med sin uortodokse og uforudsigelige rodfyldte stil, og bliver med garanti et godt gensyn for mange. Til gengæld vil mødet med en af Sveriges aktuelt mest interessante sangskrivere og sangere være et nyt møde for de fleste. Det er i hvert fald første gang at Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb gæster Danmark, og det må betegnes som et lille scoop fra festivalens side.

Tilbage i 2020 anmeldte vi har på siden Airijoki’s fjerde album “Får jag vara din kille” – og tildelte den 4½ ’Side 33 skiver’ under overskriften ”Svensk small-town poet fortsætter personlig stil – med musikalske afstikkere”. En karakter, der måske afspejler, at Airijoki før det, har lavet album, der var endnu bedre. Alle fire album kan kun anbefales herfra. Det er næsten udefinerbart godt, og det høje niveau er siden fortsat over 3 singler i 2021 og 2022.

Der desværre ingen nye officielle videoer fra Airijoki, men lyden skal du ikke snydes for.

OBS – The Milk Carton Kids har aflyst – og er afløst af Joshua Hedley

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.