Dansk kvalitets pop fra fineste skuffe er nu ude i Japan

”Der sker masser af spændende ting omkring Lars DK lige nu”

Fotograf: Maria Fremming

Lars DK Nielsen har i de seneste par årtier været en af branchens mest respekterede og efterspurgte sidemen. Det skyldes ikke ’bare’ at han er en top pålidelig og fin fyr at være i selskab med, men især at han er en utrolig dygtig mand på tangenterne, samtidig med at han leverer den slags baggrundvokaler, der mere end løfter.

Sidste år sprang han ud som solist med albummet ”Alt springer ud”. Det anmeldte vi naturligvis her på siden – under overskriften “Helhjertet håndværk, og varm vellyd”.

Siden fulgte en sand triumf af en releasekoncert, som til fulde understregede meningen i den nævnte overskrift.

Efter at have nærlyttet debutalbummet “Alt springer ud” og hørt denne debutkoncert vil jeg ikke tøve med at erklære, at Danmark har fået en artist, der formår at smelte det bedste fra Rugsted & Kreutzfeldt sammen med sjælen fra Michael McDonald og ligesindede – og så lige placere et ærligt og næstekærligt DK skilt lige i midten.

Kort sagt – Lars DK er sprunget ud –  og mindst 250 mennesker kan nu bevidne, at det er et at de klogeste valg, der er taget længe!   

-Mads Kornum

Lars DK kunne heldigvis godt selv fornemme på de mange positive reaktioner, at han med dette hold omkring sig havde ramt noget, og siden er koncerten udkommet som et digitalt LIVE album – ”LIVE fra Falkoner Auditorium 2020”.

Også det har vagt opsigt – ikke mindst på den anden side af sundet, hvor Lars DK for nylig gennemførte en mindre Sveriges tour, der med garanti ikke bliver den sidste . Foreløbig har Lars DK indgået en aftale med et svensk forlag om at udgive det omtalte LIVE album.  

Og selvom teksterne altså alle er danske, så har interessen også strakt sig helt til Japan, hvor albummet med et nyt cover i dag er udgivet der via selskabet P-Vine Records.

Det er da også ganske uomtvisteligt at Lars DK kan noget med melodier og arrangementer. Det har han igen bevist på de tre nye singler ”Jeg så et glimt”, ”Lykken er vendt”, og ”Det er forår”, som han har udsendt i år.

Et af de helt store amerikanske navne indenfor soft-rock/AOR genren er Bill Champlin. Udover en lang og flot solokarriere, er han særligt kendt for de gyldne år i Chicago (1981 – 2009), og senest for et par glimrende album sammen med Joseph Williams (Toto) og svenske Peter Friestedt i trioen CWF . Bill Champlin har sørme også fået ørerne op for de åbenbare kvaliteter, som Lars DK besidder som sanger, sangskriver og musiker.

Det har resulteret i at han sammen med sin kone Tamara Champlin har skrevet en engelsksproget tekst til nummeret ”Elsker du dig selv” – der var med på ”Springer ud” – og der arbejdes nu i hjemmestudierne på en fælles ny version.

Lidt af en solstrålehistorie i en ellers grå tid. Og en historie, der er mest af alt er skabt og bygget på det de fleste ville kalde en umulig drøm. For hvem filan gider at høre den slags musik, som kommercielt blev sendt på pension i midt 80’erne. Det gør ihvertfald det segment, der fordomsfrit og nysgerrigt lytter til musik, for at finde tidløs kvalitet, der både kan røre og ramme – og slet ikke har noget imod at det rent faktisk lyder ret godt og er velspillet fra A til Z – eller i dette tilfælde vel fra D til K.  

Alt sammen fordi man har fulgt sin drøm, skrevet musik fra hjertet og omgivet sig med de fineste og mest talentfulde mennesker, der vil een det godt..

– Lars DK NIELSEN

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.