Der er bygget bro imellem Nashville og Danmark

”Nashville Nights er blevet en integreret del af den danske musikscene”

Fotograf: Steen Madsen

Koncertserien Nashville Nights er musiker og koncertarrangør Stefan Mørks passionerede projekt, som han sammen med den amerikanske åndsfælle Blue Foley siden 2019 har lagt uanede mængder af tid, sjæl og egne penge i for at få etableret, som en helt naturlig og tilbagevendende del af den danske musikscene.

Målet har fra starten af været at importere det fra Nashville velkendte koncertformat ‘Writers Round’, som går ud på at invitere sangskrivere, som har skrevet store hits, men ofte til andre artister, på scenen for at præsentere og fortælle om deres sange, og spille dem på kryds og tværs med nogle af de andre artister, der er på aftenens plakat.

Siden er det udvidet til også at inddrage både upcoming og etablerede sangskrivere, der som udgangspunkt primært skriver til eget brug.

Men fælles for alle er, at det er sangene, sangskrivningen og formidlingen af historierne bag, der er kernekraften og fællesskabet bag Nashville Nights, der i årenes løb af været præsenteret ved hjælp af en perlerække af markante sangskrivere fra Nashville, suppleret med ligesindede artister fra Danmark, England og Sverige.

Nashville rimer for de fleste på country – men Nashville Nights er nu mere end ’bare’ det – og er i hvert fald et slående eksempel på at country, som genre, har utroligt mange farver og facetter i sit udtryk.

Nashville Nights koncertserien er nu igen tilbage på vores kanter, og der er hele 14 koncerter på den tour plan, der blev skudt i gang ved en udsolgt koncert på Musikhuset Dexter i Odense.

Der var pga dødsfald i nærmeste familie kort forinden indløbet afbud fra Dan Smalley, som mange ellers med garanti havde glædet sig til en gensyn med, ovenpå hans overbevisende optrædener på sidste års Nashville Nights International Songwriter Festival i Odense. Det forventes dog at han er med når turen er nået til Falkensteen Gods i Slagelse den 24. maj 2023.

Til gengæld var der fra US besøg af Kinsey Rose, Trick Savage, Blue Foley og D. Vincent Williams, mens en anden publikumsfavorit Laura Oakes fra UK også vendte tilbage. De blev suppleret af dansk dynamik i form af duoen Glimtvis samt Stefan Mørk selv.

Fem af de fjorten koncerter er allerede udsolgt, og det er heldigvis mærkbart at denne ’Nashvilde’ vibe for alvor har bidt sig bredt fast også på vores breddegrader.

I løbet af det kommende 13 koncerter udskiftes holdet på plakaten løbende, så det med at tjekke set-uppet for den enkelte koncert, og ellers lade sig rive med af det overraskelsesmoment, der sjældent skuffer i forbindelse en Nashville Night koncert.  

Skal vi herfra fremhæve et par stykker, så vil dog gøre opmærksom på svenske Stiko Per Larsson og amerikanske Richard Alex, som kun optræder to gange på turen, men som hver især er den slags sangere og sangskrivere, som stikker ud, og emmer af personlighed og åbenbar gennemført klasse i eget navn.

De er på programmet den 27. maj på Stars i Vordingborg og dagen efter hos Braunstein i Køge.

Richard Alex har netop i dag udgivet singlen ”Leaving”, mens Stiko Per Larsson aktuelt arbejder på nyt album ovenpå hans fremragende ”Fri fågel” som vi tilbage i 2021 anmeldte i ganske begejstrede vendinger her på siden.

Nashville Nights spiller sig igen ud allerede i aften på Turbinen i Randers, hvor der meldes om ’få billetter´.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.