Jack Stillwater leverer musikken lige til lukketid

”Nyt smukt singleudspil – er en åben hyldest til alle dem, der kæmper i denne tid”

Fotograf: PRESSEFOTO

Norske Jack Stillwater udgiver næste år deres femte album, der får titlen ”Dusk”. De debuterede i 2008, og deres foregående fire album har alle indhold af langtidsholdbar kvalitet, og et højt internationalt niveau. Utroligt nok har de endnu ikke gæstet Danmark, selvom f.eks. både Skagen Festival, Nashville Nights Songwriters Festival, og Tønder Festival ville være mere end oplagt. Senest udsendte de “Norwegicana” (2019) – som vi her på siden tildelte 5 ud 6 ‘Side 33 skiver’ i vores anmeldelse – og vi skrev blandt andet:

”… den tyktflydende Americana sound har også noget norsk højfjelds solskinsrock i sig – og et ekko af den nordiske melankoli”.

I front har de Terje Espenes, der har en af disse naturlige og dragende americana stemmer, der bare emmer af highway, støv og stemning – og ja selvfølgelig af navne som Tom Petty og Bruce Springsteen.

Og netop sidstnævnte har Terje Espenes fortolket i år på hans første soloalbum – ”Hopes and Dreams – The Songs of Bruce Springsteen” – som hentede 4 ½ ’Side 33 skiver’ her på siden i vores anmeldelse under overskriften:

“Befriende hyldest – leveret med hjerteblod og en vokal der kan bære det”

Første single fra ”Dusk” er den meget aktuelle ”Closing Time”. Om baggrunden for nummeret fortæller de:

”I løpet av det siste halvannet året har vi alle strevd, og kjempet oss gjennom livet. Spesielt de som har jobbet i, bak barer, resturanter og innenfor kulturfeltet har nå hatt en ekstra tung periode.

Med låten ’Closing Time’ har vi forsøkt å gjenskape den følelsen hvor man blir overlatt til seg selv og er en takk til alle som tar denne kampen i hverdagen. En hyllest til de rundt oss som nå står oppe i denne vanskelige situasjonen”.

Personligt synes jeg de rammer følelsen spot on – og det er således sang, der kalder på repeat repeat her på redaktionen. Singlen udkommer digitalt i morgen den 22. december 2021, mens videoen er udkommet i dag.

Den har ud over at begejstre inspireret til at lave en lille TOP 5 – over sange med samme titel og tilhørende videoer til – og det gav denne spændende sammensætning af et lille soundtrack til lukketid.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.