Kun For Forrykte Festival holder fokus på konceptet og bæredygtigheden

”De første navne til næste års festival er offentliggjort – og det lover godt”

Fotograf: Mads Kornum

Der er ikke mange af dem anno 2021. Den der rigtig gode festival fortælling. Kun For Forrykte Festival er dog en af dem. For i september lykkedes de med at afholde en festival med mere end 1.200 glade og tilfredse deltagere, selvom det udenlandske hovednavn Ten Years After måtte aflyste i sidste øjeblik.

Men danske kapaciteter leverede i stedet de ekstraordinære oplevelser i de naturskønne omgivelser helt ud til vandet. Der var tale om blot ÅR 2 for festivalen, der startede i 2019, men allerede nu ligner en, der har fundet et hul og et behov i det ellers ganske store danske festivallandskab.  

Den forrykte stil med fokus på gamle legender og nye fakkelbærere indenfor genrerne af syrerock, folk og bluesrock – og det der ligner, er blevet taget godt imod, ligesom det intime format og fokus på samhørigheden mellem fred, kærlighed og musik.

“Vi så at interessen for vores festival voksede i 2021, hvor vi næsten ramte fuld publikums-kapacitet, og vores skarpskårne koncept har virkelig fået en solid fanskare blandt både ældre og nyere generationer af folk med hang til hippiemusik og det lidt mere intime festivalformat. Herfra er vores ambition at gøre oplevelsen så forrykt fed så muligt, bevare den helt særlige stemning, – samt sætte mere fokus på bæredygtighed og unikke oplevelser i de kommende år” 

– Festivalleder Frederik Schnoor

Første kuld til næste års plakat er blevet offentliggjort og her springer især et gendannet Kira & Kindred Spirits i øjnene. Efter næsten 12 års pause gav de i marts 2019 en enkelt koncert i VEGA, som SIDE 33 omtalte – og drog følgende konklusion:

”Et comeback af dimensioner var fuldendt – og det vil nærme sig en majestætsfornærmelse, hvis ikke Roskilde Festival tilbyder bandet en af de sidste ledige pladser i programmet. For der er rent faktisk ikke planlagt flere koncerter – men det må blot være et spørgsmål om tid. De har nemlig ikke bare været savnet – nu har de også her i 2019 bevist, at de kan få rocken til at rykke, rulle, sprudle og sprælle. Så – ROCK ON ………. Please.”

Mere skete der altså ikke – før nu. Et regulært scoop til plakaten. Der er noget at glæde sig til. Derudover er det ganske spændende , at se de hollandske Progrock-legender Focus blandt årets hovednavne! De fejrede deres 50-års jubilæum i år, og er stadig er anført af den magiske Thijs van Leer på vokal, fløjte og orgel! Og at deres største hit ”Hocus Pocus” stadig kan noget i den digitale tidsalder vidner over 26 millioner afspilninger på Spotify vel meget godt om.

Også svenske Sky High må anses for en hovednavn – med over 40 års bagage af blues-rock på internationalt niveau. Ja, undervejs har Sky High – anført af Clas Yngström – på de bedste dage vel matchet ZZ Top og hvem der ellers har siddet på den kongeblå trone. Sky High’s seneste studie album er “Stone & Gravel” (2015) og på det album finder man rent faktisk også et nummer skrevet af Billy Gibbons fra ZZ Top. Nummeret “One Step Back” er skrevet sammen med hitsmeden Jerry Lynn Williams  – og er oprindeligt indspillet af Louise Hoffsten i 1991.

Og for at det ikke skal være nok så er også de danske progrock legender ACHE på programmet efter flere års tilløb, og comeback udsættelse pga corona. Nu er de dog endelig klar til at lufte ”Shadow Of A Gypsy” m.v. – og stadig med Finn og Torsten Olafsson og Per Wium på holdet.  

Den musikalske mangfoldighed understreges ved dagens sidste tre offentliggjorte danske navne – de psykedeliske rockere The Sonic Dawn, blues og roots duoen Holtsø Wittrock, og den folk-poppede Rebekka Thornbech, der lige nu er top aktuel med singlen ”Sway

Flere navne ventes offentliggjort inden jul, og programmet ventes lukket i start januar. Billetsalget er startet via billetto.dk, og med blot ca. 2000 billetter i salg, forventer arrangøren der bliver udsolgt hurtigt. Et mindre antal dagsbilletter bliver frigivet, når spilledage og tidsplan er endeligt på plads.

Festivalen melder i øvrigt at der ligesom i 2021 vil komme et dedikeret camping-område, der meldes mere ud om dette inden jul.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.