Sjælfuldt stjerneskud kommer til Roskilde

”Svenske Tilde byder på soul-pop af fineste karat”

Fotograf: Henrik Thomsen

Vi har nævnt det før, og gør det gerne igen. Den svenske musikscene sprudler i disse år. Et af de helt åbenbare stjerneskud er Tilde fra Göteborg, der foreløbig har udsendt to langtidsholdbare album. Først debutalbummet ”Nothing Gold Can Stay” (2018) og siden ”Pink Moon” (2021).

To album, der til fulde understreger at ‘Do It Yourself’ artisten Tilde Ingham rummer et usædvanligt talent – både som sangskriver og sanger. Musikken er sjælfuld, iørefaldende og atmosfærisk – især på ”Pink Moon” nærmest bluesy cinematisk – og hendes mørktonede vokal er fuld af indlevelse og en helt naturlig varme.

Hvis du er til Lana Del Rey, så lyt også til TILDE

Hun kan uden at blinke passere samme kvalitetskontrol som f.eks. Lana Del Rey, Amy Winehouse og Duffy – samtidig med at det fornemmes, at hun uden at blinke har gået igennem livets musikskole, som mangeårig bar- og hotel pianist, med ånden fra Nina Simone som vejviser.

I 2023 udsender hun efter planen sit tredje album. Hun er godt på vej med indspilningerne, og er på vanlig vis omgivet af nogle af hjembyens bedste musikere. Hun lover at komme med en moderne lyd med inspiration fra Motown, 60’ernes soul- og folk singer-songwriter-tradition.  

Hun har gæstet Danmark før – blandt andet som opvarmning til en fremragende koncert med den engelske soul-prins Myles Sanko Gimle i Roskilde tilbage i 2019. Dengang var hun alene på scenen, denne gang har hun sit kompetente band med til at give en fuldblods soul-pop oplevelse på højeste niveau.

Foto: Mads Kornum

Som vi tidligere har beskrevet her på siden, har Tilde i den grad en personlighed og en personlig historie, der driver hende fordi hun bogstavelig talt har oplevet at ’Nothing Gold Can Stay’, og at livet så langt fra er en selvfølge.  Det kan mærkes, det kan ses, det kan høres – og det SKAL opleves. Så er det sagt!

Hvis du er til Ed Sheeran, så lyt også til The Victim

Som support kan høres The Victim, alias sanger og sangskriver Kenneth Nefling, som jeg gerne står på mål for kan kaldes ’danmarks bedste bud’ på en sangskriver, der i sin lyd og sangskrivning langt hen ad vejen kan matche store internationale navne som Ed Sheeran, Passenger og Jason Mraz.

Han er desværre en slow mover, og har blot udgivet to EP’er og nogle singler siden sin debut tilbage i 2015. Men ofte er bedre sent end aldrig, og nu skulle det være sikkert, at debutalbummet endelig er på vej her i 2023. I den forbindelse udkom singlen ”Ghost House”, som et regulært pletskud af en singleforløber.

Så der er på alle måder lagt op til en hel UNIK dobbelt omgang af modnet talentmasse , når TILDE & THE VICTIM går på scenen på fredag den 20. januar i GIMLE i Roskilde.

Og selvom januar budgettet skulle være lidt stramt, så er det næppe denne koncert, der foranlediger minus på kontoen. Du kan nemlig købe billet for bare 100 kr.  

Herved varmt anbefalet som et par oplagte levende lyspunkter i en grå januar.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.