SPOT på toppen på toppen  

“We Do Music serverer lørdag en udsøgt SIX-PACK”

Fotograf: Anders Johansson

  Så er SPOT FESTIVALEN i Århus skudt i gang, og som vi omtalte er der masser af godter i programmet.

Men et event omtalte vi ikke i første omgang, og det skyldes at der er tale om et samlet arrangement, arrangeret af We DO Music, der aktuelt må regnes som er et af landets mest aktive og succesfulde booking bureauer.

De formår ganske enkelt at få en musikalsk bredside ud til os alle, uanset hvor i landet vi bor, takket være en særlig evne til især at skabe gode kontakter til de helt små og mellemstore spillesteder.   

Seks af de bedste og mest aktuelle navne, som de pt. har ’i stalden’ præsenterer de til en regulær musikfest på terrassen på Salling Rooftop i Århus Centrum. Kort sagt toppen på toppen.

Der er tale om et ’Dayparty” fra 13 til 16.15 med seks showcase koncerter med De Uendelige, Loud Tiger, Ida Gard, Baby Did A Bad Thing, The Mukherjee Development, og Kajsa Vala.

De fire sidstnævnte artister har SIDE 33 alle være til koncert med i år, og kan melde dem i absolut topform.

Lørdagens bedste SIX-PACK

DE UENDELIGE er Morten Amstrup og Mattias Hundebøll (Floor is made of Lava + Rock Hard Power Spray), der gået sammen for at præsentere en omgang skødesløs refræn-rock, der gerne skulle føles både nærværende, storladent, beskidt, banalt, umiddelbart og fængende. Tjek selv via debut EP’en “Drømme og gæld”.

IDA GARD er dronningen af storytellerpunk med det gode popøre.  Hun sætter sig selv i spil, og hun sætter alt i spil, når hun skærer ind til benet, og tager en luns af samtidens samspils udfordringer. Hun rører, hun rammer, hun forstørrer, hun krammer – og så har hun skrevet dette årtis foreløbig smukkeste voksenvise i form af “Vestre Kirkegård”, hentet fra hendes aktuelle album “Kan du se mig nu?”.

BABY DID A BAD THING er melankolsk Americana med masser af harmoni i sange, der rummer de personlige fortællinger om universelle emner. De har netop udsendt deres andet album “Out of the Blue”, der til fulde beviser at et slidstærkt album godt kan indeholde både det akustiske og sårbare, og det elektriske og udadvendte.

THE MUKHERJEE DEVELOPMENT er rodfyldt solskins americana. Den amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee er i ualmindeligt godt musikalsk selskab, når han synger om hengivelse, identitet og kærlighed, så rødderne bevæges. Deres andet album er lige på trapperne. Indtil da nyd ‘Burnin’ Time‘ hvis du ikke allerede har gjort det.

LOUD TIGER aka Viktoria Siff har en af den slags stemmer, der bedre sent end aldrig for alvor nu bliver sluppet løs i egne rammer i form af debutalbummet “Swimming Upstream”. Det ovenpå den mildt sagt lovende forsmag på EP’en “Enter the Night” fra sidste år. En stor stemme og stærke sange, kommer sjældent ud af ingenting. Tidligere har Siff skrevet til artister som Alicia Keys, Macy Gray, Medina, Christopher.   I eget navn er fokus ikke i samme grad på hitpotentiale – men mere på langtidsholdbart handmade singer/songwriter håndværk fra livets støvede landevej. Det er lyden af en vindersag.

KAJSA VALA. Præsentation burde efterhånden være overflødig – guitar ekvilibristen er også en sand mester af ord og toner. Kajsa Vala har formået, at skabe et slags dansk svar på Bonnie Raitt i egne casual klæder. Hun har fundet den røde tråd mellem Århus og Nashville, og tilføjet det bedste af alt det ind imellem. Fem album inde i karrieren burde verden for alvor stå åben for hende.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.