Stortalentet Vincent Ryder på vej med sit andet album   

”Ny single byder på en funky omgang gypsy-rock, og andet udefinerbart”

Fotograf: Rene Bode

Sidste år udgav danske Vincent Ryder sit debutalbum ‘The End Of The World On TV’, der her på siden fik fem ”SIDE 33 skiver”. Blandt andet begrundet med følgende;

“Det her er et af de mest modne og modige debutudgivelser i dette årti. Og så det ikke bare musik. Det er en stemme fra en generation, som vi alle gør klogt i at lytte til før det er for sent!”

Kært barn har mange navne og musikalsk var  det reelt umuligt at sætte debutalbummet i en konkret genrekasse. Det var en moderne hybrid af artrock, indiepop, funk, cabaret og tango – med ånden fra David Bowie som dirigent, sammen med virkelighedens mentor, producer Aske Jacoby.

De to har heldigvis fortsat samarbejdet, og det andet album er allerede planlagt til udgivelse senere på året. Den 1. marts udkom den første single  ’The Feeling’ fra det kommende album, og i dag følges den op med en video, som vi her har premiere på.

Og følelser er der nok af både i Vincent Ryders vokal og i teksten, hvor han igen giver en relevant stemme til sin generation af sårbare unge, der kæmper med at finde sig til rette i sig selv, verden og fællesskabet.

‘The Feeling handler om en dårlig mavefornemmelse, som man ikke kan slippe af med’. En følelse af noget udefinerbart, som ikke udspringer af et konkret problem. Men bare er ’den der følelse’.

– Vincent Ryder

Diversiteten blomster fortsat i det musikalske udtryk.  Og ud over at man igen må imponeres over den cool og stilsikre vokal, er det er i den grad en funky feeling, der bærer nummeret, sammen med en fri og modig flirt med mellemøstlige klange og sci-fi vibes.

Solostykket før sidste omkvæd indkapsler nærmest en orientalsk slangetæmmerstemning, der kan sammenstilles med et kaotisk Kaizers Orchestra-univers. Et interessant og progressivt kontraststykke i sangen, som imiterer den udefinerbare stress og kaos, der når sit peak.

‘The Feeling’ indeholder på mange måder en masse kompositoriske overraskelser, hvor sangen grundlæggende er en stilistisk crossover, der måske mest af alt læner sig op ad en form for gypsy rock n’roll.

At Vincent Ryder også er værd at tjekke ud live kan du læse nærmere om her. I den kommende tid kan hans og hans all-star hold af musikere opleves den 23. marts på Drop Inn i København og den 22. maj på Bartof Station på Frederiksberg.

Medvirkende:

Vincent Ryder: Vokal, kor, guitar

Aske Jacoby: Bas, guitar, keyboards, percussion, kor

Felix Ewert: Trommer

Anders Wittorff: Kor

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.