Blik, Blik, Banger – vol. 1

”Tre-i-en med Mike Tramp, The Vertigoes og Jack Stillwater"

Fotograf: PRESSEFOTO

Som tidligere nævnt holder vi en foreløbig pause fra at have fokus på vores egne Spotify playlister med alt godt fra ude og hjemme. Strømmen af især singler, der præsenteres for os i indbakken uge efter uge er da efterhånden også på et så uhørt højt niveau, at vi alligevel hverken har tid eller ressourcer til at være i nærheden af at kunne følge med.

Derfor skærer vi lidt til i vores tilgang til at være en musikalsk bredside til os alle. For det at være en bredside betyder ikke nødvendigvis at vi kan eller skal præsentere nærmest alt hvad der er udgives.

Vores mål er at præsentere så meget af det musik, som vi mener er nødvendigt for verden at kende til eksistensen af. Musik, der har den åbenlyse kvalitet til at komme igennem filteret – og ud på øregangene hos alle vores nysgerrige læsere – simpelthen fordi det i sit indhold og/eller udtryk emmer af relevans for andre end artisten selv.     

Det gør vi fremover blandt andet via video serien “Blik Blik Banger”, hvor vi hver gang præsenterer tre aktuelle og stærkt anbefalelsesværdige numre og de tilhørende videoer.        

Som vi omtalte for nyligt her på siden, er Mike Tramp på vej med sit først dansksprogede album. Single ”Min By” er ude i dag og den har fået en billedside med. Om nummeret udtaler Mike Tramp eller rettere Michael fra Eskildsgade:  

”En dreng drog ud på en rejse, og den rejse har været meget, meget lang.

I de sidste 45 år har jeg boet i fire forskellige verdensdele, men hele tiden har jeg haft en drøm, som ikke ville slippe mig. En drøm om at, jeg en dag kunne lave det album, som jeg nu har lavet, hvor jeg synger på mit modersmål og fortæller den sande historie om, hvor jeg kommer fra.

Jeg vil gerne fortælle om den uskyldige ungdom i et hårdt kvarter, hvor en dunk petroleum var luksus, og jeg ville lave en sand fortælling om, hvordan det var at vokse op på Vesterbro. Den først sang “Min By”, som nu ser dagens lys, er sangen om dét Vesterbro, men lige så meget historien om den by, du kommer fra, hvor den så end måtte ligge. Dermed bliver min sang forhåbentlig også din. Nyd den, nyd minderne. Jeg savner de dage. Michael fra Eskildsgade.”

Og sikke da et skarpt og præcist tidsbillede han maler med sine ord på modersmålet. Personligt og lige på, og alligevel inkluderende. Musikalsk pakket pænt og iørefaldende ind i grænselandet mellem pop og rock.

I et andet musikalsk grænseland indfandt duoen The Vertigoes sig pludseligt og lidt ud af det blå sidste efterår med den både dansable og ligeledes billedskabende debutsingle ”Dance Them Down”. Et nummer, der rent faktisk lød, som et godt bud på en titelmelodi til den næste James Bond film.

Nu er de ude med deres anden single ”Don’t leave twice”, der igen rummer et filmisk lydbillede, der både er melodisk og dragende. Et nummer, der indrammer dobbeltheden og kompleksiteten i længsel, savn, lyst, smerte, selvbedrag, selviscenesættelse og det svigtede sind.

Mulitiinstrumentalisten Morten Krastrup og sangeren Mette Glyholt har med deres foreløbig to singler i den grad sat kog under forventningerne for hvad dette stadig meget nye samarbejde kan udvikle sig til. Der begynder at tegne sig et billede at noget der kan ramme et niveau, der tåler sammenligning med f.eks. hedengangne Swan Lee.   

Sidste videoanbefaling i denne første udgave af ”Blik Blik Banger” går til norske Jack Stillwater, og deres aktuelle single “All that I can think about is you”. Et band, der via fire farligt fine nordicania roots/rockende album til fulde har dokumenteret at de er et af nordens bedste band på sit felt. Slidstærke sange fra det opland, hvor man også møder Bruce Springsteen og Henning Kvitnes på sin vej, og så en forsanger – Terje Espenes – med den slags personlighed og glød i stemmen, der ikke kan købes for penge.

Der sker i det hele taget utroligt meget spændende på den norske musikscene i disse år, og Jack Stillwater er om nogle et af de band, der rummer hele pakken til at kunne drage ud over sit hjemlands grænser. Lad os håbe at Tønder Festival eller andre gode festivaler med fokus på ‘handmade music’ eller rodfyldte klange får øjne og ører op for bandet , der den 11. februar udsender deres femte album ”Dusk.

  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.