Ny supergruppe leverer mesterlig afslutning på musikåret 2021

"Oscar Mukherjee har for alvor fundet sig selv, sin lyd og sit funklende band"

Fotograf: PRESSEFOTO

De sidste par år har vi med jævne mellemrum sendt en større buket af roser i retning af amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee ([MUH-kar-dji] – der her i midt 20’erne i den grad er ved at finde ind til et personligt og malende musikalsk udtryk, der ligger et stykke fra hans oprindelige blues udgangspunkt.

Med hans nye supergruppe The Mukherjee Development foldes både sangskrivningen og stemningsfladerne ud i det klassiske og rodfyldte rockland, som også gode folk som Bob Dylan, Jackson Browne, Bob Dylan, The Band, John Prine, John Fogerty, John Mayer, Julia Jacklin, Phoebe Bridgers m.fl. før har været hofleverandører til.  

Bandet udsender næste år debut LP’en “Burnin’ Time”, og i dag er der landet en af den slags velanrettede smagsprøver, der gør at man næsten ikke kan vente på hovedretten.

Allerede da jeg hørte bandet første gang tilbage i november 2019 bemærkede jeg nummeret ”Wish I Were the Sun” – og satte en stor varm sol ud for det på notesblokken. Nu lander den så som første single, og den skuffer ikke. Tværtimod fornemmer man at det en stadig varm sang med masser af potentiale og vokseværk. Både hørt i den studie version, der i dag er kommet på alle streaming tjenester, og i den live session udgave, der også i dag er ude som video.

Ordet ”supergruppe” har det med at blive gradbøjet lidt rigeligt, men i dette tilfælde giver det i den grad mening. Omkring sig har han stadig sin gamle læremester, kompagnon og gode ven Jakob Holm på guitar, og så har han suppleret sig med tre rutinerede herrer, der blandt meget andet er kendt som en vigtig del af Peter Sommer & Tiggerne – nemlig Henrik Poulsen (bas), Søren Bigum (guitar m.v.), og Søren Poulsen (trommer). De to sidstnævnte er tilmed også en del af Jonah Blacksmith.

Det garanterer selvfølgelig ikke at alt de rører ved er af guld. Men skal vi ikke bare sige, at denne første single i hvert fald skinner som guld, ligesom store dele af den digitale EP ”Live at Firgaarde”, som de har udgivet i år gør det. Samlet hørt har de allerede leveret bæredygtige beviser på at vi godt kan forvente at den danske musikscene har fået sig et nyt kvalitetsstemplet roots-rock band, hvis vej bestemt ikke behøver, at stoppe ved dette lille lands grænser.

Tjek bare ”Hang Up” – og se om du kan lade være med at afspille den igen og igen og.  

I forbindelse med udgivelsen af deres kommende album, tager bandet på tour rundt om i landet – og skal vi ikke bare konstatere, at det et band, der har mindst lige så meget at byde på LIVE, som i et studie – og så skulle det være sikkert og vidst, at de kun lige er startet på den udviklingskurve, der kun ser en. Opad. Fremad.

Så en opfordring herfra – sæt X i kalenderen og køb en billet, hvis de kommer til et sted i nærheden af din egen koncertradius.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.